



# Belgium-Finland co-chairmanship of the Good Humanitarian Donorship (GHD) Initiative

## 2021-2023

### High-level meeting (virtual) Monday 27 June 2022 9:00-12:00 Geneva time Agenda

09:00-09:05 **Opening remarks** (5 minutes)

- Erik De Maeyer, Director Humanitarian Aid and Transition (D5), Directorate General Development, FPS Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation of Belgium
- Lauratuulia Lehtinen, Humanitarian Director, Ministry for Foreign Affairs of Finland

### 09:05-09:40 Protection (35 minutes)

- Reflections on Disability inclusion and Gender-Based Violence (GBV) *William S. Chemaly*, *Global Protection Cluster Coordinator*
- Q&A

### 09:40-10:40 Disability inclusion (60 minutes)

- Co-chairs' introductory remarks
- United Nations disability inclusion strategy (UNDIS) Gopal Mitra, Senior Social Affairs Officer, Executive Office of the UN Secretary-General
- Q&A
- Further reflections on the study on the use of unearmarked funds for disability inclusion *Niklas Saxen*, *Humanitarian Advisor*, *Finland's GHD co-presidency team*
- Q&A
- Donors-only discussions
- Co-chairs' closing remarks on disability inclusion

### 10:40-10:50 Coffee break (10 minutes)

### 10:50-11:50 Gender-Based Violence (60 minutes)

- Co-chairs' introductory remarks
- Moving forward on GBV Jennifer Chase, GBV Area of Responsibility Global Coordinator, UNFPA
- Q&A
- Donors-only discussions

### 11:50-12:00 Closing remarks (10 minutes)